Promotie lonkt voor Brabantse Topklassers na faillissement concurrent

17 februari 2016 om 06:51
nl
UNA en JVC Cuijk zijn zonder te voetballen een stap dichter bij de Tweede Divisie gekomen. De Brabantse clubs profiteren van het faillissement van WKE en stijgen op de ranglijst.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

De club uit Emmen werd dinsdag failliet verklaard. Het faillissement is nog niet onherroepelijk. Maar als dat wel het geval is, schrapt de KNVB alle uitslagen van de club. UNA uit Veldhoven stijgt in dat geval naar de zevende plaats in de competitie en dat zou goed nieuws betekenen.
Tweede DivisieDe eerste zeven clubs promoveren aan het einde van dit seizoen naar de Tweede Divisie. Na de zomerstop start deze competitie. Word je straks kampioen in deze nieuwe competitie, dan promoveer je naar de Jupiler League. Het werkt ook andersom: de nummer laatst uit de Jupiler League degradeert naar de Tweede Divisie.
Veel amateurclubs willen volgend seizoen in de Tweede Divisie spelen. Naast UNA is ook JVC Cuijk hiervoor volop in de race. De ploeg van trainer Arno Arts staat achtste op de ranglijst en heeft ook nog alle kans om bij de beste zeven te eindigen.
OJC ontloopt degradatieDe derde Brabantse club in de Topklasse, OJC Rosmalen, profiteert om andere redenen van het faillissement van WKE. OJC staat laatste en aan het einde van het seizoen zou dat degradatie betekenen. Met het wegvallen van WKE is de degradant uit de Topklasse al bekend en mag OJC hopen op handhaving.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.