Gijzeling in Roosendaal, slachtoffer loopt naakt en onder bloed basisschool binnen

17 februari 2016 om 14:11
nl
Een 29-jarige man uit Roosendaal is dinsdagmiddag in een flatgebouw aan de Christiaan Huijgensstraat gegijzeld en mishandeld. Hij wist te ontsnappen en vluchtte naakt basisschool De Vlindertuin in. De politie heeft twee verdachten aangehouden.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De politie werd gewaarschuwd nadat het slachtoffer rond tien voor half vijf naakt de basisschool aan de Van der Waalsstraat binnen was gelopen. Er waren op dat moment geen kinderen meer in het gebouw. De schooltijd was namelijk al voorbij.
Vastgehouden in bergingDe man werd door drie mensen opgevangen. Hij zat onder het bloed en vertelde dat hij die middag in de buurt van de school in een berging van een flatgebouw werd vastgehouden. Op een onbewaakt moment kon hij via een klein raampje ontsnappen.
Het slachtoffer gaf het signalement van drie daders door. Agenten hielden een half uur later in de Radarstraat een 20-jarige man uit Dordrecht aan.
Verdachten in celRond half zes werd een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Roosendaal. Beide mannen zijn voor nader onderzoek vastgezet in het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda.
Het slachtoffer werd in het schoolgebouw onderzocht door ambulancemedewerkers. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Mogelijk meer aanhoudingenVolgens de politie is de gijzeling vermoedelijk rond half twee al begonnen. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.