Huizenmarkt trekt aan, twee-onder-een-kap woningen populair bij Brabanders

17 februari 2016 om 13:24
nl
Brabantse makelaars verkochten over de hele linie een hoop meer huizen dan vorig jaar. Vooral de twee-onder-een-kap woningen zijn populair bij nieuwe huisjesjagers. De appartementen zijn minder in trek. Dat blijkt uit cijfers van Het Kadaster.
Profielfoto van Brood Danny
Geschreven door
Brood Danny

In heel Nederland lijkt de huizenmarkt tekenen van verbetering te tonen. Brabant vormt daarop geen uitzondering. Met een stijging van 24,3 procent behoort onze provincie wel tot de middenmoot. Het best boeren de makelaars in Utrecht. Daar werd vorige maand 37,3 procent meer verkocht.
Veel twee-onder-een-kap woningen Waar Brabant zich wel in onderscheidt is het aantal verkochte twee-onder-een-kap woningen. Daar is de groei namelijk het sterkst, dit in tegenstelling tot wat de landelijke trend laat zien. De hoekwoningen en vrijstaande huizen moeten het stellen met een plek twee en drie. Appartementen zijn met een stijging van 18,1 procent het minst populair.
OplevingVolgens de cijfers van Het Kadaster vertoont de Brabantse huizenmarkt sinds 2014 tekenen van verbetering. Na een dip van twee opeenvolgende jaren was er met een piek van bijna vijftig procent plotseling sprake van een behoorlijke stijging. Daarna vlakte het positieve gevoel ietwat af met een plus van 5,4 procent in 2015.
De Vereniging Eigen Huis stelt dat de crisis op de huizenmarkt achter de rug lijkt te zijn. “De opleving is sterk. Mensen profiteren van de lage hypotheekrente en dat zie je terug in de cijfers”, aldus een woordvoerder.
[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/56c45dcd8a028]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.