Bonnie van Clyde krijgt ook in hoger beroep twaalf jaar cel voor rooftocht

17 februari 2016 om 13:52
nl
Enise Bircan, die samen met haar vriend Antonio van der Ploeg in februari 2014 rovend door Nederland trok, moet voor twaalf jaar de cel in. Het gerechtshof in Leeuwarden heeft dit woensdag bepaald. Het duo overviel onder anderen een man in zijn huis in Lage Mierde.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

De rechtbank in Assen had haar ook al twaalf jaar opgelegd. Enise was in tegenstelling tot Antonio in hoger beroep gegaan. Ze kregen al snel de bijnaam ‘Bonnie en Clyde’.
'Ik ben geen monster'Bij de behandeling voor het Hof, eind januari, bood de vrouw haar excuses aan. "Ik vind het verschrikkelijk wat er is gebeurd. Ik weet dat ik iets verkeerd heb gedaan”, zei ze, “maar ik ben geen monster."
ZIE OOK: Zo kwam de rechter tot zijn uitspraak tegen Enise Bircan
Ze bekende bijna alle feiten die haar worden verweten. Alleen de vermeende poging tot doodslag op een vrouw in Meppel sprak ze tegen.
Advocaat-generaal Leo den Hollander vond een eis van twaalf jaar op zijn plaats: “Die heeft alles te maken met de ernst van de misdrijven. Er is gesproken over een ware nachtmerrie voor de slachtoffers en dat is ook precies wat er aan de hand is.”
Antonio getuigeAntonio werd tijdens de zitting bij het Hof in de Friese hoofdstad alleen als getuige gehoord. Hem was zestien jaar cel opgelegd.
Nederland was precies twee jaar geleden twee weken in de greep van het criminele stel. De slachtoffers, onder wie de inwoner van Lage Mierde, zeiden dat ze nog dagelijks last hebben van de gebeurtenissen. Hun levens zijn totaal ontspoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.