Menselijke fout oorzaak van gaslek bij Shell Moerdijk: afsluiter niet dichtgedraaid

17 februari 2016 om 15:35
nl
Het gaslek met ethyleenoxide bij Shell Moerdijk is ontstaan door een menselijke fout. Volgens het bedrijf is een medewerker vergeten een afsluiter dicht te draaien.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

“Wij begrijpen de bezorgdheid en teleurstelling bij omwonenden. Ook wij zijn zeer teleurgesteld dat dit incident heeft kunnen gebeuren", zegt Paul Buijsingh, General Manager van Shell Moerdijk, in een persbericht.
“Het maakt duidelijk dat we op het gebied van procesveiligheid verder moeten verbeteren. Ieder incident, klein of groot, is er een te veel.”
ReparatiewerkzaamhedenDe afsluiter werd over het hoofd gezien tijdens reparatiewerkzaamheden eind november vorig jaar. Hierdoor kwam, volgens recente berekeningen, dagelijks 380 kilo van het giftige ethyleenoxide in de buitenlucht terecht.
Shell kwam dat begin februari pas te weten. Over de gevolgen voor het betrokken personeel worden geen details bekendgemaakt.
VerbeterprogrammaVolgens een woordvoerder van Shell wordt het verbeterprogramma nu versneld doorgevoerd. Dat programma was in gang gezet na de explosie bij Shell Moerdijk in juni 2014.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.