Video

PSV pakt illegale kaartenhandel hard aan: '1100 euro voor twee kaarten, bizar'

17 februari 2016 om 18:35 • Aangepast 21 november 2020 om 12:38
nl
PSV heeft het helemaal gehad met de illegale kaartenhandel. Vooral de komende Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid zorgt voor een toename van het aanbod. Daarom onderneemt de Eindhovense club nu actie.
Profielfoto van Koen Wijn
Geschreven door

“De prijzen zijn zo nu en dan ongelooflijk”, zegt Coen Schroots, coördinator van de kaartverkoop bij PSV. Hij wijst op zijn scherm naar een advertentie op Marktplaats. “Kijk hier, de prijzen lopen op tot 1100 euro voor twee kaarten. Bizar.”
Handelaren hebben een probleem.De voetbalclub is van plan korte metten te maken met de handelaars. “Wie bewust kaarten verhandelt via internet heeft een probleem. We weten wie je bent, we blokkeren je kaarten en seizoenkaart. Je bent hier niet meer welkom.”
ZIE OOK: PSV dreigt: 'Zwarte kaarten PSV - Atlético worden geblokkeerd en maatregelen tegen handelaren'
Hoewel het sterke woorden zijn, knijpt PSV af en toe een oogje dicht. “Sommige mensen hebben geen kwaad in de zin. Die zijn gewoon verhinderd en bieden hun kaarten aan voor normale prijzen. Wij bellen ze en verzoeken ze de advertentie er af te halen. Wil je er echt grote winst op maken, dan ben je bij ons aan het verkeerde adres.”
Toch nog kaarten over?Mocht je nu toch kaarten hebben en ze kwijt willen kun je ze kwijt bij het stadion van PSV. “Maar het beste is ze gewoon aan kennissen over te dragen. Dan is er geen probleem”, aldus Schroots.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.