Lucky TV maakt nieuwe 'Willy' van beelden koninklijk bezoek West-Brabant

17 februari 2016 om 22:17
nl
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdag West-Brabant bezocht. De maker van Lucky TV maakte gretig gebruik van het bezoek en de beelden die daarvan zijn gemaakt door een nieuwe aflevering van 'Willy' te maken.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Met 'Willy' probeert de maker van Lucky TV, Sander van de Pavert, de beelden van de koning te combineren met zijn eigen stem. Dit levert vaak hilarische fragmenten op, die regelmatig zijn terug te vinden bij het VARA-programma De Wereld Draait Door en op videosite Dumpert.
'Nou, geweldig'In de nieuwste aflevering van Willy, die woensdagavond werd uitgezonden, staat de koning versteld van de tijd die Brabanders hebben besteed aan het maken van een carnavalswagen. "Een jaar? Dat kan ik me bijna niet voorstellen", reageert hij kritisch. "Dat had je toch ook iets moois en origineels kunnen verzinnen?"
Willy bezoekt ook de Sint-Gertrudiskerk in Bergen op Zoom, die tijdens carnaval een karakteristieke aankleding krijgt met kleren en ogen. Na een korte uitleg reageert hij gortdroog: "En daar hebben jullie oogjes opgeplakt. Nou, geweldig."
Veel potentieIn het echt was Willem-Alexander overigens lovender over West-Brabant. Hij gaf aan dat de regio veel potentie heeft en vertelde ook blij te zijn met de bereikbaarheid van West-Brabant.
Na een erehaag van de wielerploeg van Sint-Willebrord kwam er een eind aan de succesvolle 'mini-Koningsdag'. Sander van de Pavert had er graag Sint-Willybrord van willen maken, maar helaas, de tijd voor 'de Lucky' was op.
[flickr:body:https://www.flickr.com/photos/omroepbrabant/albums/72157662421074133/]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.