'Horror-rotonde' Eindhoven gemonitord met camera's voor nieuw beveiligingssysteem BikeScout - Omroep Brabant

'Horror-rotonde' Eindhoven gemonitord met camera's voor nieuw beveiligingssysteem BikeScout

17 februari 2016 om 22:36
nl
Deze week gebeurde er wéér een ongeluk op de 'horror-rotonde' op de Kasteellaan in Eindhoven. Om de vele ongelukken eindelijk een halt toe te roepen zijn er camera's opgehangen voor een nieuw beveiligingssysteem.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De twee camera's leggen het verkeer op de rotonde voor in totaal zes weken vast. Onlangs zijn ze geplaatst. De beelden dienen als basis voor het nieuwe systeem, BikeScout van bouwbedrijf Heijmans uit Rosmalen.
LEES OOK: Bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen richt zich op fietsers in Nederland
Afstand berekenenBikeScout meet continu de afstand van fietsers en auto's tot een bepaald punt. Het systeem rekent daarbij ook uit hoe lang het duurt voordat fietsers en auto's datzelfde punt bereiken.
Zodra een automobilist het punt nadert en er fietst op dat moment iemand vlakbij, dan beginnen er led-lampen te branden op het wegdek. De lampen dienen als waarschuwing voor de automobilist.
In gebruikBikeScout zal, na het analyseren van de camerabeelden, begin maart in gebruik worden genomen. Het systeem kost de gemeenschap 38.000 euro.
Sommigen noemen de rotonde op de Kasteellaan gekscherend de 'horror-rotonde'. Dat is ook niet gek, want de rotonde is berucht om de vele ongelukken die er gebeuren. Zo was er dinsdag nog een ongeval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.