'Geen betaalde baan voor Wassila Hachchi, Bredase deelt vrijwillig folders uit voor Hillary Clinton'

18 februari 2016 om 08:15
nl
Voormalig Tweede Kamerlid Wassila Hachchi uit Breda heeft vooralsnog geen betaalde baan kunnen vinden in het campagneteam van Hillary Clinton. Volgens De Telegraaf deelt Hachchi als vrijwilliger folders uit voor het team van Clinton.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De krant weet via ingewijden dat de Bredase in New Hampshire aanwezig was om te flyeren voor de Amerikaanse presidentskandidaat van de Democraten. Ze doet dit werk dus volledig vrijwillig: alleen haar overnachtingen worden betaald, volgens De Telegraaf.
Wachtgeld 6800 euroOverigens hoeft Hachchi zich geen zorgen te maken over inkomsten. Ze ontvangt namelijk 6800 euro per maand aan wachtgeld.
Eind januari maakte Hachchi bekend dat ze per direct uit de uit Tweede Kamer stapte. Ze zegde haar baan op als Kamerlid voor D66 om voor Hillary Clinton te gaan werken.
Veel commotie rond haar vertrekHaar vertrek kwam nogal abrupt voor haar partij en er ontstond veel commotie. Het bleek namelijk vrij lastig om daarna met Hachchi in contact te komen. Haar partij D66 was boos, omdat ze niets van zich liet horen en er veel onrust rondom haar vertrek was ontstaan.
Uiteindelijk liet zij zelf op Twitter weten de dat die commotie 'niet haar bedoeling was'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.