Vrachtauto schiet meerdere rijbanen over na ongeluk op A2: chauffeur raakt slechts lichtgewond

18 februari 2016 om 09:49 • Aangepast 21 november 2020 om 12:38
nl
Twee vrachtwagens zijn donderdagochtend op de A2 bij Eindhoven op elkaar gebotst. Eén van de vrachtwagens schoot door de klap van de A2 naar de parallelrijbaan N2 en belandde vervolgens in een greppel. Er stond door het ongeluk zo'n zes kilometer file.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Het ongeluk gebeurde rond kwart voor zes op de A2 ter hoogte van Strijp, tussen afrit Eindhoven-Centrum en afrit Eindhoven Airport. "Het is een wonder dat hij niet zwaargewond is", zei een fotograaf die op het ongeluk afkwam.

Wachten op privacy instellingen...

Slechts lichtgewondDe vrachtwagen vloog na de botsing dus over meerdere rijbanen, reed een talud af en kwam uiteindelijk in een greppel tot stilstand. De lichtgewonde vrachtwagenchauffeur is door ambulancepersoneel nagekeken.
Vanwege het ongeluk was de rechterrijstrook van de N2 in noordelijke richting afgesloten. De vertraging liep hierdoor op meer dan een half uur. Rond negen uur was de weg weer vrij.
Vrachtwagen op vluchtstrookDe andere vrachtwagen stond een tijdje op de vluchtstrook van de A2. Dat veroorzaakte weinig verkeershinder. Die vrachtwagenchauffeur raakte overigens helemaal niet gewond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.