Video

Marcel Balkestein (Oranje Zwart) stopt na dit seizoen met tophockey

18 februari 2016 om 08:51
nl
Marcel Balkestein stopt met tophockey. De 35-jarige verdediger van het Eindhovense Oranje Zwart heeft bij zijn club aangegeven dat hij na dit seizoen een punt achter zijn carrière zet.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Balkestein is aan zijn vijftiende seizoen bij OZ bezig. Hij werd met die club meerdere keren landskampioen. Vorig jaar werd ook de Euro Hockey League gewonnen. Balkestein speelde 108 interlands en pakte met Oranje onder meer een zilveren olympische medaille in 2012 in Londen.
Vaker naar PolenBalkestein stopt ermee omdat - naar eigen zeggen - de jaren gaan tellen en omdat hij meer tijd vrij wil maken voor zijn maatschappelijke carrière en zijn privéleven. Zijn partner Maret Grothues volleybalt op topniveau in Polen.
"De komende drie maanden zie ik haar maar twee keer anderhalve dag. Volgend jaar wil ik de flexibiliteit hebben om haar vaker in Polen te kunnen opzoeken."
Hockeyschool en Toon SiepmanHelemaal verloren voor het hockey is Balkestein niet. "Ik heb mijn eigen hockeyschool en volgend seizoen ga ik ook één dag per week Toon Siepman assisteren als coach van de vrouwen bij onze club."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.