Video

Van twee man in de kroeg naar Hongkong en Kaapstad: Bredaas CM Telecom opent meer kantoren

20 februari 2016 om 18:55
nl
Het Bredase bedrijf CM Telecom breidt uit en opent kantoren in Kaapstad, Zuid-Afrika en Hongkong. De telecomdienstverlener ziet daar een groeiende vraag voor hun diensten, die uiteenlopen van sms- en pushdiensten tot tweestapsverificatie.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

CM Telecom richt zich op bedrijven in verschillende sectoren. Hierbij valt er te denken aan banken, retail, gezondheidszorg, logistiek en media. CM is in 1999 opgericht door twee studenten, Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers. Toen haalden de twee nog in discotheken telefoongegevens op voor marketingdoeleinden.
Jaren later gaat het de twee nog steeds voor de wind. De twee oprichters staan in de Quote 500, CM verzorgt de televoting tijdens het Eurovisie Songfestival, voor de meeste Nederlandse talentenjachten en het bedrijf houdt zich bezig met beveiligingscodes die klanten ontvangen bij bankbetalingen. Daarnaast kennen de meeste mensen de diensten van CM ook van de Burgernetberichten of betaald parkeren via sms.
Internationaal, maar nog steeds een hoofdkantoor in BredaIn 2015 groeide de omzet nog met zeventien procent, tot zeventig miljoen. Er werden veel meer mensen aangenomen en er werden kantoren geopend in Amsterdam, Parijs, Duitsland en Engeland. Ondanks het succes blijven Van Glabbeek en Gooijers trouw aan hun geboortegrond: het hoofdkantoor is nog altijd gevestigd aan de Konijnenberg in Breda. Al moest er wel een extra verdieping op gebouwd worden. Daarnaast heeft CM Payments, het onderdeel dat zich bezig houdt met betalingsverkeer, zich aan de stad verbonden als hoofdsponsor van NAC Breda.
Volgens oprichter Van Glabbeek is het internationale succes van het bedrijf vooral te danken aan de veelzijdigheid van CM. “Onze concurrenten richten zich op hele specifieke diensten, zoals sms, pushberichten of betaaldiensten. Wij zorgen dat al deze zaken in één pakket geleverd kunnen worden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.