Advertentie over orgel Breda laat Facebookpagina ontploffen: 'Zelfs reacties uit Australië'

18 februari 2016 om 11:25 • Aangepast 21 november 2020 om 12:37
nl
Twee jaar lang probeerde het bestuur van de Betlehemkerk in Breda tevergeefs haar orgel te slijten. Het pand is verkocht en moet eind deze maand leeg worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar. De situatie leek hopeloos, tot Robbert Poell van EHP Makelaardij aangaf te willen helpen met zoeken naar een nieuw onderkomen voor het orgel.
Profielfoto van Koert, van Martijn
Geschreven door
Koert, van Martijn

Poell besloot foto's van het orgel te maken en deze op Facebook te plaatsen. "Het gebruik van social media ligt voor een kerk niet zo voor de hand, maar via deze weg kun je veel mensen bereiken. Ik waagde het er dus maar op."

Wachten op privacy instellingen...

Gekkenhuis op FacebookHierna ontstond er een ware run op het orgel. "Het bericht is bijna achttienduizend keer gedeeld en van over de hele wereld stroomden de reacties binnen", vertelt Poell. "Ik kreeg zelf reacties uit Australië en Equador."
Toch moet er in de communicatie van de Betlehemkerk ergens iets zijn misgegaan. De reis die het orgel gaat afleggen wordt een korte. Sterker nog, het blijft gewoon in Breda! De Lutherkerk heeft het orgel voor vijfhonderd euro overgenomen.
Reacties blijven komenHet orgel mag dan verkocht zijn, de reacties blijven binnenstromen. "Nog altijd vragen ontzettend veel mensen via Facebook naar het orgel en wat het moet kosten. Echt bizar wat dit allemaal heeft opgeleverd. Mocht ik in de toekomst nog eens zoiets hebben, ga ik het zeker weer zo doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.