Directeuren van Tilburgs autoverhuurbedrijf opgepakt voor witwassen

TILBURG - De politie heeft deze week drie directieleden van een autoverhuurbedrijf in Tilburg opgepakt. De twee mannen en een vrouw uit Tilburg en Goirle worden verdacht van witwassen. Het Openbaar Ministerie zegt dat er bij de vestiging een grote contante geldstroom is.
De Tilburgse vestiging van een Amerikaans autoverhuurbedrijf zou over een periode van ruim twee jaar voor meer dan 750.000 euro cash auto's hebben verhuurd. Het moederbedrijf zegt dat contante betalingen al lang niet worden geaccepteerd.

Huurauto's populair bij criminelen
Volgens het OM bleek uit onderzoek dat leden van motorclub Satudarah vaak auto's van de Tilburgse verhuurder gebruiken. Ook is verband gelegd tussen handel in verdovende middelen, gewapende personen en auto's van het verhuurbedrijf.

In Tilburg zijn strengere regels voor autoverhuurbedrijven ingesteld nadat vorig jaar was gebleken dat huurauto's populair zijn bij criminelen. Autoverhuurders moeten een vergunning aanvragen die kan worden geweigerd óf kan worden ingetrokken als de ondernemer betrokken is bij strafbare feiten.

Directieleden voorlopig vrij
De drie directieleden zijn verhoord en in afwachting van het onderzoek vrijgelaten.