Amsterdammer Gyrano Kerk moet enorm wennen aan de stad Helmond: 'Het is hier zo rustig'

18 februari 2016 om 14:40
nl
Helmond Sport huurt dit voetbalseizoen drie spelers van FC Utrecht: aanvaller Gyrano Kerk en de verdedigers Gévero Markiet en Yannick Cortie. Drie jongens uit de Randstad. "Ik ben een echte stadsjongen", zegt Kerk. Hij woont inmiddels in Helmond en dat is voor hem flink wennen. "Ik kom uit Amsterdam en dan is Helmond nogal anders."
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Kerk vindt het lastig om zijn draai te vinden in Helmond. Hij vindt het er te rustig. "Maar dan heb ik het alleen over de stad zelf. Op de club is het erg gezellig met de andere jongens. Daar heb ik het ontzettend naar mijn zin." Kerk heeft een contract tot deze zomer bij FC Utrecht. "Ik zie wel wat er gaat gebeuren", is het enige dat hij over zijn situatie kwijt wil.
'Komt wel een club voor mij'Collega Markiet heeft ook een aflopende verbintenis bij FC Utrecht. Hij heeft nog niets vernomen vanuit de Domstad, maar hij rekent er niet op dat hij een nieuwe aanbieding van de eredivisionist krijgt. "Ik verwacht wel dat er een club voor mij komt. Daar maak ik mij niet zo druk om. Blijven bij Helmond Sport is ook zeker een optie. Ik zie wel wat voor aanbieding de club op tafel gooit."
In het contract van Cortie is een optie opgenomen. Als FC Utrecht wil, ligt de verdediger tot medio 2017 vast in de Domstad. Trainer Jan van Dijk doet regelmatig een beroep op de drie huurlingen. De prestaties van zijn ploeg zijn dit seizoen - zoals bekend - erg wisselvallig. Helmond staat elfde in de Jupiler League, maar heeft desondanks goede vooruitzichten om de play-offs om promotie naar de eredivisie te halen.
'Met Helmond Sport promoveren'"Ik geloof er zeker in dat we de play-offs nog gaan halen", benadrukt Markiet. "De wisselvalligheid van onze ploeg is ook niet zo vreemd. Deze selectie is bijna helemaal nieuw. We moeten aan elkaar wennen, maar ik heb de indruk dat we op de goede weg zijn." Ploeggenoot Kerk is zelfs nog een tikkeltje ambitieuzer. "De play-offs halen is leuk, maar als we die hebben bereikt moeten we ook het hoogste nastreven. Dan moeten we met Helmond willen promoveren."
Voor Helmond Sport wacht vrijdagavond in de Jupiler League een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.