Brabantse Van Gogh Fietsroute beste Europese fietsroute van 2016

18 februari 2016 om 16:27
nl
De Van Gogh fietsroute in Noord-Brabant is uitgeroepen tot Europese fietsroute van het Jaar 2016. Op zaterdag 20 februari, tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht, neemt de Brabantse gedeputeerde Henri Swinkels de bijbehorende Fietstrofee in ontvangst.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

Naast de Van Gogh-route waren nog drie andere genomineerden in de race voor de titel Europese fietsroute van het Jaar 2016: La Vélofrancette (Frankrijk), Herzroute (Zwitserland) en fietsnetwerk Picardisch Wallonië (België).
Landschap nog hetzelfdeDe jury is onder meer gecharmeerd van het thema 'Vincent van Gogh'. "De route neemt je mee naar uiteenlopende delen van Noord-Brabant, waar de beroemde schilder heeft gewoond en gewerkt. Op diverse plaatsen ziet het landschap er nog hetzelfde uit zoals Van Gogh dit op het doek heeft vastgelegd," aldus het juryrapport.
De Van Gogh fietsroute is de opvolger van de Alpe Adria Radweg, die in 2015 de trofee toebedeeld kreeg. Met deze onderscheiding wil de jury het fietsen in binnen- en buitenland stimuleren en overheden aanzetten tot het realiseren van fraaie fietsroutes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.