Moreno Hofland tweede in derde etappe Ronde van Oman: 'Dit is goed voor mijn zelfvertrouwen'

18 februari 2016 om 18:46
nl
Roosendaler Moreno Hofland is donderdag tweede gewonden in de derde etappe van de Ronde van Oman. De wielrennner van LottoNL-Jumbo verloor in de sprint van de Noorse wielrenner Alexander Kristoff .
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Bij LottoNL-Jumbo liep het niet helemaal volgens plan, vertelde ploegleider Jan Boven achteraf. Het treintje van Hofland verbrokkelde deels door een vluchtheuvel.
'Het is goedgekomen'Hofland maalde er echter nauwelijks om. "Het plan dat je van tevoren maakt, kun je negen van de tien keer niet helemaal uitvoeren. Dan gaat het erom dat je daar goed op anticipeert en daar ging het tot nu toe nog vaak fout. Vandaag durfden we gedeeltelijk van ons plan af te wijken en is het goed gekomen.''
"Dit is goed voor mijn zelfvertrouwen en ook voor het vertrouwen van de rest van de ploeg. We laten nu zien dat we mee kunnen doen. Natuurlijk wil ik het liefst winnen, maar deze tweede plaats is een hele mooie stap voor ons'', concludeerde de sprinter uit Roosendaal.
Edvald Boasson Hagen behoudt leiderstruiDe etappe werd gekleurd door een ontsnapping, met daarbij de Nederlander Brian van Goethem. Toen het peloton in de slotfase naderde, probeerde hij op de lange brede woestijnwegen van Oman nog solo weg te blijven.
Het bleek tevergeefs, waarna de sprinters streden om de zege. De Noor Edvald Boasson Hagen behield de leiderstrui.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.