'Echt jammer dat we Omloop niet rijden', Koen de Kort baalt maar snapt beslissing Giant-Alpecin

19 februari 2016 om 08:28
nl
Giant-Alpecin heeft zich afgemeld voor de Omloop Het Nieuwsblad van 27 februari. De wielerploeg van Liempdenaar Koen de Kort kan geen goed team aan de start brengen omdat zes renners - onder wie John Degenkolb - eind januari werden aangereden tijdens een training in Spanje.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

"Met Fredrik Ludvigsson gaat het inmiddels goed", vertelt De Kort. "Die rijdt nu alweer zijn eerste wedstrijd. Maar de andere jongens hebben wat meer last. Die hebben allemaal minimaal één bot gebroken en een paar nog wat meer. Die hebben een langere herstelperiode nodig. Ik geloof dat John Degenkolb, eigenlijk onze kopman voor de klassiekers, nog wel een tijdje uit de roulatie is."
'Graag geziene ploeg'Koersdirecteur Wim van Herreweghe van Flanders Classics vindt de afmelding van Giant-Alpecin jammer. “Giant-Alpecin is een graag geziene ploeg in Gent en met Degenkolb hebben ze een topper in de gelederen die de koers mee kan kleuren", legt hij uit. "Dit jaar wordt het dus een editie zonder hen, maar het meest belangrijkst voor ons is dat iedereen zonder blijvende schade uit het ongeval is gekomen.”
Of Giant-Alpecin naast de Omloop nog meer koersen moet schrappen, weet Koen de Kort niet. "Maar ik hoop het niet, want ik vind het echt jammer dat ik de Omloop niet kan rijden." De kans bestaat dat Giant-Alpecin de komende koersen de gebruikelijke adjudanten van Degenkolb voor eigen kansen laat rijden. "Ik hoop dat we met een paar jongens die normaal lang bij John moeten blijven samen de finale in kunnen gaan om een van ons te helpen aan een mooie uitslag", knikt De Kort. "Misschien ben ik het wel een keer..."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.