Versmarkt Van Heinde in Den Bosch wordt EMTÉ 3.0: 'Concept werkt niet'

19 februari 2016 om 11:11
Versmarkt Van Heinde in het Paleiskwartier in Den Bosch zou een nieuw succesvol concept in supermarktland moeten zijn. Maar na drie maanden is het al voorbij. Sligro Food Group neemt de winkel over en gaat het ombouwen tot een EMTÉ 3.0.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

November vorig jaar ging de versmarkt in het Paleiskwartier open. Deze richtte zich vooral op variatie en producten die minder bekend zijn, waaronder seizoensproducten. Klanten konden in de winkel uitleg krijgen over hoe ze dingen moeten bereiden, maar het kon ook door koks voor ze worden klaargemaakt.
'We hebben het onderschat'Toch bleek het concept niet helemaal te werken laat Rogier Arntz, aandeelhouder van Van Heinde weten in een persbericht van Sligro. "De afgelopen maanden hebben we fors geïnvesteerd en met elkaar heel hard gewerkt om een succes van Van Heinde te maken. Daar is een lange periode van voorbereiding aan vooraf gegaan. Helaas moeten we vaststellen dat, ondanks ieders enorme inzet, het niet is gelukt om Van Heinde succesvol neer te zetten. Dit heeft vooral te maken met de complexiteit van een retailbedrijf in combinatie met horeca, dat hebben we onderschat"
Versmarkt Van Heinde wordt omgebouwd tot een EMTÉ 3.0. Volgens Sligro is dat een supermarkt met de kwaliteit van een speciaalzaak maar de prijzen van een supermarkt. De EMTÉ 3.0 formule zit al in Uden, Berlicum en Dieren.
Personeel gaat over naar EMTÉTotdat de winkel is omgebouwd blijft Versmarkt Van Heinde gewoon doorgaan. De 53 werknemers komen in dienst van EMTÉ. Brasserie Van Heinde, midden in de winkel, blijft ook bestaan.

Wachten op privacy instellingen...