Video

Hartverwarmende actie schoolgenootjes zieke Lotte (6): bijna 4000 cupcakes verkocht voor goede doel

19 februari 2016 om 13:29
nl
"Weten jullie hoeveel cupcakes jullie hebben verkocht?" De directrice van basisschool De Molenhoek in Oisterwijk schrijft een getal op het schoolbord: 3724. Gejuich stijgt op in de klas. Mama's kijken toe met tranen in de ogen. Een prachtige steun in de rug voor schoolgenootje Lotte, een meisje van 6 met een hersentumor. Lotte en haar gezin doen deze zomer mee aan Alpe d'Huzes.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

Lotte staat met haar vriendjes en vriendinnetjes voor een hoge toren van kratten vol cupcakes. Ze zijn gebakken door een ondernemer uit de buurt. Aan Lotte en haar schoolgenootjes de taak om ze te versieren.
'We willen niet dat zieke kinderen doodgaan'Lotte vertelt: "Heel veel kindjes die bij mij in het ziekenhuis lagen, hebben kanker. En wij willen heel graag dat ze niet doodgaan, maar weer beter worden."
Toen Lotte bijna vier jaar oud was, werd bij haar een hersentumor ontdekt. Goedaardig, maar het zorgde voor vreselijke hoofdpijn. Wat volgde was een behandeling, die de groei van het gezwel moest stoppen. In september vorig jaar bleek echter dat de tumor weer groeide. Om schade in het hoofd van Lotte te voorkomen, begonnen de wekelijkse chemokuren weer.
Heel gezin de berg opEsther Donkers, de moeder van Lotte: "Vorig jaar heeft mijn man meegedaan aan Alpe d'Huzes. En ik de dag ervoor aan Alpe d'Huzus. Daarmee wilden we de moeilijke tijd achter ons laten. Toen de tumor weer gegroeid bleek te zijn, hebben we besloten met het hele gezin de Alpe d''Huzus te gaan fietsen."
Dat houdt in dat het gezin Donkers voor het goede doel de bekende berg gaat beklimmen, een dag voor het grote evenement Alpe d'Huzes. Papa en mama op een fiets, Lotte en haar zusje in een soort aanhanger. Maar ze moeten wel meetrappen. Lotte: "De eerste drie bochten zeker, want die zijn echt zwaar!"
School wordt cake-fabriekHet 'team Lotte' heeft met de cupcake-actie al een mooi bedrag voor het goede doel op zak. Want ze haalden in totaal maar liefst 4565 euro op.
Maar voor de koekjes naar de kopers kunnen, moeten ze eerst worden versierd. En dus staan in de aula van Lotte's basisschool bakjes met vruchtenhagel, chocola en andere zoetigheid. In een ander lokaal worden de versierde cakes vakkundig in dozen gelegd. De Molenhoek is voor even een echte cake-fabriek, met alle leerlingen als personeel.
Warm hartEen vriendje van Lotte weet al wel hoe hij zijn cupcakes wil versieren: "Als Kasper Chemo. Dat is de knuffel van Lotte." Het meisje vult aan: "Die maakt je beter als je ziek bent. Hij loopt naar binnen via een spuit en jaagt alle cellen weg."
Ondertussen draait de fabriek op volle toeren. De moeder van Lotte kijkt toe: "Ik krijg hier een warm hart van."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.