Jorrit Hendrix na botsing met oud-ploeggenoot weer scherp voor PSV-Heracles Almelo - Omroep Brabant

Jorrit Hendrix na botsing met oud-ploeggenoot weer scherp voor PSV-Heracles Almelo

19 februari 2016 om 13:23
nl
Een blauw oog is het overblijfsel van de elleboogstoot die Jorrit Hendrix in de wedstrijd tegen NEC kreeg van oud-ploeggenoot Marcel Ritzmaier. Een gekneusde oogkas en hoofdpijn zorgde ervoor dat de PSV-middenvelder het twee dagen rustig aan moest doen, maar inmiddels is hij weer helemaal hersteld voor de komende wedstrijd tegen Heracles Almelo.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

"Het gaat goed. De zwelling is weggetrokken, dus ik kan weer alles zien. Ik ben gewoon klaar voor zaterdag.", aldus de middenvelder. "Ik heb wel twee dagen hoofdpijn gehad, maar dat is nu helemaal weg."
Botsing met RitzmaierHendrix moest in de uitwedstrijd tegen NEC halverwege de eerste helft gewisseld worden omdat hij door de zwelling niets meer kon zien.
En dat na een botsing met Marcel Ritzmaier. Clubgenoot en verhuurd aan NEC en eerder dit seizoen al betrokken bij een actie waardoor Luuk de Jong langdurig geblesseerd raakte.
Bewust of bewijsdrang?Hendrix denkt daar het zijne van. "Iedereen spreekt er een beetje negatief over omdat het nu de tweede keer is dat hij iemand van PSV blesseert. Ik weet niet of het bewust is of bewijsdrang, maar het is gebeurd en ik neem het hem niet in dank af, natuurlijk. Het was leuk geweest als hij iets had laten horen, maar we moeten verder."
En zo is het, want PSV kan zich geen misstappen veroorloven in de titelrace en het Champions League-duel tegen Atletico Madrid werpt al zijn schaduw vooruit. Maar daar wil Hendrix nog even niet aan denken. "Wij focussen ons nog steeds van wedstrijd naar wedstrijd en zijn nu bezig met Heracles. Daarna komt Atletico pas."
Frustrerend voor AjaxIn tegenstelling tot de afgelopen weken, speelt PSV nu een dag eerder dan rivaal Ajax. "We hebben nu al twee keer een dag na een winnend Ajax gespeeld en het is voor hun misschien frustrerend dat wij daarna dan ook steeds wonnen. Maar op een gegeven moment zal het met één van beide ploegen misgaan en zij komen nog naar Eindhoven, dus het blijft spannend tot het einde."
Terugkeer GuardadoHendrix zal zaterdag tegen Heracles Almelo vermoedelijk in de basisopstelling van PSV staan, want die wedstrijd lijkt voor Guardado nog te vroeg te komen. Maar de Mexicaan is op de weg terug en dan heeft trainer Phillip Cocu volop mogelijkheden voor de bezetting op het PSV-middenveld. Hendrix is daar niet bang voor.
"Concurrentie houdt je scherp en iedereen moet vechten voor z'n plek. De trainer zal per wedstrijd misschien andere keuzes maken. Niemand is zeker en dus moeten we het op de training en de wedstrijden maar laten zien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.