Overval met kalasjnikov op Landalpark Overloon, politie zoekt nog steeds tweede dader

20 februari 2017 om 21:02
nl
Twee overvallers haalden vorige maand bij de receptie van vakantiepark Landal De Vers in Overloon een kalasjnikov tevoorschijn uit een plastic tas. De politie zoekt een van de overvallers nog en liet maandagavond bewakingsbeelden zien van de overval.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Een week eerder sloeg het duo ook al toe bij een filiaal van Kruidvat in Someren. Dat ging gepaard met grof geweld. Het duo bestaat uit de veroordeelde Issam T. en nog een man.
LEES OOK: Gewapende overvallers in Landalpark in Overloon
Issam T.Issam T. is een beruchte crimineel die met weekendverlof was. Hij zou de dader van de zogeheten Hoensbroekse kofferbakmoord in 2008 zijn. In zijn cel in Ter Peel werd een vuurwapen met munitiegevonden.
T. zit inmiddels weer vast, de politie is op zoek naar de andere man. "We weten niet zeker of de man bij de overvallen in Someren en Overloon dezelfde is. Denkt u daar meer over te weten, zeg het dan. Hij moet gevonden worden", zegt de politie in opsporingsprogramma Bureau Brabant.
LEES OOK: 'Gevangene die overvallen pleegde is de kofferbakmoordenaar'
Klein geldbedragBij de overval op het vakantiepark stormen de mannen richting de receptie en eisen geld. Daarbij trekken ze een automatisch vuurwapen, waarschijnlijk een kalashnikov. "Ze gaan er uiteindelijk met een klein geldbedrag vandoor en laten de medewerkers getraumatiseerd achter."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.