Gemeente Waalwijk in de fout met toezeggen cadeaubonnen aan mantelzorgers

19 februari 2016 om 17:17
nl
De gemeente Waalwijk is in de fout gegaan met het toezeggen van cadeaubonnen aan mantelzorgers. Eind vorig jaar werden mantelzorgers binnen de gemeentegrenzen gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Als tegenprestatie kregen de mantelzorgers een cadeaubon van 150 euro.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Onlangs stuurde de gemeente een brief naar alle mantelzorgers om te bedanken voor deelname aan de enquête.  En om door te geven dat de waardebon op het gemeentehuis opgehaald kon worden. Gemeente blij met de input, alle mantelzorgers nog blijer met het extraatje.
Tweede briefEchter niet voor lange duur, want de gemeente ontdekte dat de brief naar alle mantelzorgers was gestuurd. En niet iedereen had deelgenomen aan de enquête. De groep niet-deelnemers kreeg korte tijd later een tweede brief van de gemeente met de strekking: sorry, we hebben een fout gemaakt met de toezegging, u heeft geen recht op de cadeaubon. Het is niet bekend hoe groot deze groep is.
Inmiddels heeft de SGP raadsvragen gesteld over de gang van zaken. In de brief stelt raadslid Richard Tiemstra dat door de zware mantelzorg niet iedereen tijd had om aan de enquête te kunnen deelnemen.
Wethouder Ronald Bakker laat via een woordvoerder weten dat er inderdaad een fout is gemaakt en dat de gemeente dat ten zeerste betreurt. Inhoudelijk gaat hij niet in op de raadsvragen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.