Willem II-manager Carlos Aalbers: 'Half miljoen boete voor volgende matchfixer'

19 februari 2016 om 18:57 • Aangepast 21 november 2020 om 12:35
nl
Om een nieuw geval van matchfixing te voorkomen moeten er bepalingen in contracten voor voetballers worden opgenomen. Dat zegt technisch manager Carlos Aalbers van Willem II vrijdag in FC Onder Ons. "Er moeten over dit onderwerp zaken duidelijk op papier worden gezet en sancties aan worden verbonden. Wat mij betreft een half miljoen boete."
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Willem II werd deze week in verband gebracht met matchfixing. Voormalig speler Ibrahim Kargbo belazerde de boel in augustus 2009. Hij maakte een afspraak met de beruchte matchfixer Wilson Raj Perumal uit Singapore over een nederlaag van Willem II in de wedstrijd tegen FC Utrecht.
'Schade voor Willem II'"Het heeft onze club schade berokkend", aldus Aalbers. "Alle spelers die we tegenwoordig binnen halen proberen we vooraf te screenen. Maar dat is erg lastig. Je kan de toekomst nooit voorspellen. Hoe is de privésituatie van een speler bijvoorbeeld over een half jaar? Het enige dat kan helpen is het op papier zetten van zaken en er een sanctie aan verbinden."
Aalbers ziet dus een boete van een half miljoen wel zitten. "Of dat ook daadwerkelijk kan worden opgenomen in een arbeidscontract weet ik niet. Maar wellicht liggen er op dat gebied mogelijkheden."

Wachten op privacy instellingen...

FC Onder Ons is tot zaterdagavond ieder uur te zien op Omroep Brabant TV. Naast Aalbers zit deze week ook journalist Dennis van Bergen (Voetbal International) aan tafel bij presentator Job van der Zon.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.