Makkelijk avondje voor NAC tegen Fortuna Sittard: 5-0

19 februari 2016 om 22:50 • Aangepast 21 november 2020 om 12:34
Ongekende weelde voor NAC vrijdagavond. Met maar liefst 5-0 werd Fortuna Sittard afgedroogd. Eindelijk liep het weer eens bij de Bredanaren. Dat Fortuna vrijwel geen tegenstand bood, hielp natuurlijk ook mee.

Al na een minuut had NAC op voorsprong kunnen komen, maar Divine Naah raakte de lat. Het zette de toon voor de wedstrijd. NAC speelde vol op de aanval en werd daarbij nauwelijks gehinderd door Fortuna.
Naah en SeuntjensIn de 18e minuut kwam de eerste NAC-treffer er dan toch. Fortuna dacht dat Sjoerd Ars hands maakte. Maar omdat er niet gefloten werd, voetbalde NAC door. De bal kwam terug bij Ars. De spits legde af op Divine Naah, die prima binnenschoot.
Na een dik halfuur stond het al 2-0. Dat doelpunt kwam geheel op het conto van Mats Seuntjens. Die ging op avontuur vanuit de hoek en rondde zelf af.
Mooie avond voor Grad DamenTrainer Marinus Dijkhuizen koos in de basis verrassend voor jongeling Grad Damen. Een goede keuze, zo bleek. De neef van de gelijknamige volkszanger luisterde zijn basisdebuut vijf minuten voor rust op met een mooie kopgoal: 3-0. “Normaal scoor ik niet zo vaak", lachtte de 18-jarige Damen. "Maar deze week ook al bij Jong NAC. Ik weet ook niet wat het is. Het is een heerlijk gevoel. Ik leef nog een beetje in een droomwereld.”

De ongelijke strijd tussen NAC en Fortuna werd nog ongelijker toen Fortuna-aanvoerder Roel Janssen vijf minuten na rust mocht inrukken met twee keer geel. Danny Verbeek maakte er vlak daarna 4-0 van.
Huurling scoort ookDe 5-0 kwam van de voet van debutant Enes Ünal. De ingevallen huurling van Manchester City, voor het eerst speelgerechtigd, had nog geen tien minuten nodig om het net te vinden. Diezelfde Ünal was een paar minuten later nog twee keer dichtbij een doelpunt.
“Ik denk dat we daar wel plezier aan gaan beleven”, zag ook trainer Marinus Dijkhuizen. “Hij viel heel goed in. Je ziet dat hij heel direct is richting goal.”

'Slechts' 5-0Als NAC in het laatste halfuur iets efficiënter was geweest, waren dubbele cijfers haalbaar geweest. Maar met ‘slechts’ 5-0 was het Bredase publiek ook al meer dan tevreden.
Ook coach Dijkhuizen kon zich er niet heel druk om maken dat NAC naliet om nog vaker te scoren. “We hebben een kloteweek achter de rug met z’n allen. Het juiste medicijn is een fijne overwinning. Dus dat is prima.”