Pas op: weer darmbacterie gevonden op zalm Jumbo, supermarkt doet geen zaken meer met leverancier

20 februari 2016 om 00:37
nl
Opnieuw heeft de Veghelse supermarktgigant Jumbo klanten opgeroepen om gekochte zalmproducten terug te brengen. Bij een recente steekproef bleek de darmbacterie listeria weer op de vis te zitten.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De bacterie veroorzaakt mogelijk een infectie en kan met name een gevaar zijn voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Jaarlijks sterven zo'n twintig mensen aan de gevolgen van een listeriabesmetting. Jumbo zegt dan ook geen enkel risico te willen lopen.
In totaal tien zalmproducten van Jumbo kunnen de darmbacterie bevatten. Het gaat onder meer om Noorse en Schotse gerookte zalmsnippers en plakken, zo valt er te lezen in een verklaring.
Dezelfde partijSaillant detail is dat de darmbacterie na nieuwe tests werd gevonden in producten van een leverancier die vorige week ook al in opspraak kwam vanwege besmette vis. De leverancier, H. van Wijnen uit Krimpen aan de IJssel, was onder verscherpt toezicht geplaatst door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Een deel van de besmette zalm werd destijds al uit de schappen gehaald.
Klanten van Jumbo die de vis al in huis hebben, kunnen hun geld terugkrijgen. Jumbo heeft de visleverancier inmiddels om opheldering gevraagd. Voorlopig neemt de Veghelse supermarktketen naar eigen zeggen geen producten meer van dit bedrijf af. H. van Wijnen zegt het incident 'ten zeerste te betreuren' en biedt excuses aan.
LEES OOK: Darmbacterie gevonden op zalm van de Jumbo

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.