Video

Unieke dreadlockkapper in Tilburg geopend: 'Het is een way of life'

20 februari 2016 om 13:09
nl
Er wordt geen haar geknipt, geverfd, geföhnd of gepermanent. Bij het eerste Rasta& Dreadlock centrum van Nederland, aan de Veldhovenring in Tilburg, worden vanaf zaterdagmiddag alleen maar dreads gezet. En dat gebeurt op een bijzondere manier. Eigenaar van de zaak Dread Love, Tijmen van Hout, zorgt dat het haar van zijn klanten zich op een natuurlijk manier tot dreads vormt.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

"Het is een way of life, een overtuiging", legt van Hout uit. "Het heeft tien jaar gekost om mijn haar er zo uit te laten zien." Maar het hebben van dreads is volgens van Hout niet altijd makkelijk. "Mensen vinden er wat van. Tegen mij is ook vaak gezegd dat ik m'n haar eens moest kammen. Ik ben er zelfs baantjes door verloren. Ik ben bevoorrecht dat ik nu deze zaak heb."
'Het klit vanzelf'Volgens van Hout vormt je haar eigenlijk vanzelf dreads als je het niet kamt. "Het gaat vanzelf klitten als je er niet allerlei conditioners in smeert. Het is de meest natuurlijk staat van je haar, het gebeurt vanzelf."
En daar is zijn zaak ook in gespecialiseerd. "Als mensen dreads willen, stuur ik ze eerst naar huis met een speciale shampoo. Als ze dan na twee weken terugkomen, is het haar al een heel eind", vertelt van Hout.
"Andere kappers knippen en verven, en doen er dan ook nog dreads bij. Ze werken dan vaak met chemicaliën. Maar zo werk ik niet. In mijn zaak gaat het bovendien echt om de beleving en de overtuiging", legt van Hout uit. Naast het zetten van dreads en het verkopen van de bijbehorende shampoo, verkoopt hij ook allerlei producten als wierook, mutsen en ringetjes voor in het haar.
Klandizie genoegVan Hout opende Dread Love in Tilburg zaterdagmiddag en denkt dat het met de klandizie wel goed zit. "Ik werk al drie jaar voor mezelf vanuit thuis. Ik heb een behoorlijke klantenkring. Mensen die van natuurlijke dreads houden, laten dat ook echt niet bij een gewone kapper doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.