'Heesch ging te snel met azc'

20 februari 2016 om 14:51
nl
Burgemeester en Wethouders van Bernheze hebben te snel ingestemd met een plan voor een groot asielzoekerscentrum in Heesch. Dat zegt fractievoorzitter Wim van Lith van coalitiepartij CDA. Maar hij denkt niet dat burgemeester Marieke Moorman hierdoor beschadigd is. "Ze doet het verder goed."
Profielfoto van Kraak Arjo
Geschreven door
Kraak Arjo

Wim van Lith zei dat zaterdag in het radioprogramma Alles Mag op Zaterdag van Omroep Brabant. Afgelopen donderdag stemde de voltallige gemeenteraad van Bernheze tegen het plan om 500 asielzoekers voor een periode van tien jaar te vestigen op een plek ten westen van Heesch.
Het CDA was de eerste partij die afstand nam van het plan van het college. Volgens Van Lith omdat er geen draagvlak was in het dorp. "Zo hoort democratie te werken", aldus de fractievoorzitter. Hij denkt dat de rust in het dorp nu snel zal weerkeren.
Meer vluchtelingenDe gemeenteraad van Bernheze besloot deze week wel om meer vluchtelingen met een verblijfsvergunning op te gaan vangen, anderhalf tot twee keer zoveel. Volgens Wim van Lith gaat het dan jaarlijks om 140 mensen. Het college van Bernheze komt binnen twee maanden met een plan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.