Trainer Jan van Dijk en Helmond Sport per direct uit elkaar - Omroep Brabant

Trainer Jan van Dijk en Helmond Sport per direct uit elkaar

20 februari 2016 om 16:06
nl
Jan van Dijk vertrekt per direct bij Helmond Sport. De trainer nam het besluit zaterdagochtend na een gesprek met de spelersgroep.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Helmond Sport verloor vrijdag op eigen veld met 4-1 van VVV-Venlo en staat veertiende in de Jupiler League. "Vanochtend zijn we op de club weer bij elkaar gekomen", zegt Van Dijk. "Ik heb me toen kwetsbaar opgesteld. Ik hoopte dat de groep daarop inging in de zin van 'trainer, we doen het met z'n allen', maar dat deden ze niet. Daarom heb ik mijn conclusies getrokken."
'Te gek op Helmond Sport'Van Dijk geeft aan een groot hart voor de Helmonders te hebben. "Ik ben te gek op Helmond Sport om iemand in de weg te staan. Dat wil ik niet. De club moet nacompetitie halen. Dan moet je eisen stellen aan jezelf en de spelers. Dat krijg ik nu niet voor elkaar, dus iemand anders moet het doen. Ik gun deze club alles."
Assistent-trainer Remond Strijbosch zal het seizoen als interim-coach afmaken. Van Dijk zou aan het einde van dit seizoen vertrekken bij Helmond Sport. Zijn opvolger is al benoemd: oud-speler Roy Hendriksen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.