Vermiste Mariska Profijt (15) verbleef bij familie van ander vermist meisje in Rotterdam en Kerkrade

20 februari 2016 om 19:01
nl
De 15-jarige Mariska Profijt uit Deurne die wekenlang vermist was, verbleef in Rotterdam en Kerkrade bij familie van een meisje dat eveneens was weggelopen uit de gesloten instelling Vreekwijk. Dat meldt moeder Martine Kellenaers aan Omroep Brabant. Drie buitenlandse mannen van die familie worden door het Openbaar Ministerie verdacht van ‘onttrekking aan ouderlijk gezag’.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Naar omstandigheden gaat het goed met de 15-jarige Mariska. “Ze is terug bij de instelling en draait weer volop mee met de groep. Ze wil nog steeds weinig kwijt over de mannen die wekenlang bij haar waren. Daar heb ik totaal geen goed gevoel bij, gelukkig is er een strafrechtelijk onderzoek begonnen”, zegt Martine.
Het 17-jarig meisje waarmee Mariska begin januari wegliep, is inmiddels overgebracht naar een andere instelling. Haar precieze rol in de zaak is nog onduidelijk. De politie in Limburg wil enkel bevestigen dat de twee meisjes elkaar kennen.
ZIE OOK: Opluchting bij moeder Martine: vermiste Mariska Profijt (15) na weken zoeken gevonden in Kerkrade
VermissingDe 15-jarige Mariska raakte op maandag 4 januari vermist, nadat ze wegliep met een ander meisje uit de gesloten instelling. Hoe dat kon gebeuren, is niet duidelijk. Volgens adjunct-directeur Anne-Marijn de Wit zitten de cliënten niet opgesloten.
Wel is het zo dat kinderen die in een gesloten inrichting zitten, niet zomaar kunnen vertrekken. Alle deuren zitten namelijk op slot. Zij moeten om toestemming vragen om uit de inrichting te kunnen, bijvoorbeeld om naar school te gaan. Er wordt dan ingeschat hoe groot het risico is dat ze weglopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.