Video

Buren voorkomen grote brand Generaal Marshallweg Eindhoven: 'We hoorden een ontploffing'

20 februari 2016 om 23:37
nl
In een huis aan de Generaal Marshallweg in Eindhoven heeft zaterdagavond rond acht uur korte tijd brand gewoed. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie houdt rekening met brandstichting.
Geschreven door

De bewoners van het huis waren op het moment van de brand niet thuis, maar het vuur werd snel opgemerkt door de buren. Ze tikten een raam in, snelden zich naar binnen en bestreden zelf het vuur.
"We hoorden een ontploffing en zagen dat de boel in lichterlaaie stond", vertelt een buurman tegen Omroep Brabant. "We haalden een tuinslang en probeerden de boel te blussen. Als het huis in de fik ging, stonden we namelijk allemaal in brand."
Hondje geredIntussen werd de brandweer gealarmeerd. Die bracht een hondje, dat nog in het huis zat, in veiligheid. Het hondje zal voor controle naar de dierenarts worden gebracht, zei de buurman.
"De buurman op de hoek gaat naar de dierenarts om te kijken hoe het is met het hondje."
Veel onduidelijkHoe de brand precies ontstond, is niet duidelijk. De politie houdt rekening met brandstichting, zei de officier van dienst ter plekke. De buren lieten echter aan Omroep Brabant weten dat er mogelijk kortsluiting bij een televisie was.
De buurman kan zich niet voorstellen dat het een aanslag is geweest. “Als het een aanslag is geweest… Dan hebben we allemaal zoiets van: ‘Wat is hier aan de hand?’” Wel speculeerde hij over het gegeven dat er twee jaar geleden een gewapende overval was in het huis, hoewel dit los kan staan van de brand. Onderzoek moet dit uitwijzen.
Schade valt meeDe schade in het huis valt relatief mee. De kapotte ramen worden met houten platen afgedekt. In die tijd bewaakt de politie uit voorzorg het gebouw. De Generaal Marshallweg werd tijdelijk in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.