PSV verslaat Heracles in Philips Stadion, druk weer bij titelconcurrent Ajax

20 februari 2016 om 22:41 • Aangepast 21 november 2020 om 12:33
PSV heeft de eredivisietopper tegen Heracles Almelo zaterdagavond gewonnen. In het Philips Stadion kwam de koploper geen moment in gevaar tegen de Almelose club: 2-0.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Yoeri Nijs

PSV nam razendsnel de leiding door een doelpunt van Davy Pröpper. Kort voor rust gaf scheidsrechter Danny Makkelie een omstreden strafschop, na een vermeende overtreding van Wout Weghorst op Jeffrey Bruma. Gaston Pereiro werd aangewezen als de penaltynemer en hij schoot raak.

Met een veilige marge en de naderende Europese confrontatie met Atlético Madrid op het programma, nam PSV in de tweede helft gas terug zonder in de problemen te komen. De thuisploeg kreeg nog enkele grote kansen, maar die werden niet benut.

Druk bij AjaxDe formatie van trainer Phillip Cocu boekte de achtste competitiezege op rij en legt de druk weer bij titelconcurrent Ajax, dat zondag op eigen veld aantreedt tegen Excelsior. Heracles is door de nederlaag op de ranglijst voorbijgestreefd door AZ en staat nu op de vierde plaats.