PSV blaakt van zelfvertrouwen in titelrace, 'Maar Ajax kan nog gaan excelleren'

21 februari 2016 om 01:16
nl
PSV-Heracles Almelo was op voorhand een topper, maar werd géén topper. Daarvoor speelde PSV te sterk en was er bij de nummer drie van de eredivisie te veel ontzag voor de regerend landskampioen. De 2-0 uitslag was dan ook een magere afspiegeling van het krachtsverschil.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Luuk de Jong vond na afloop ook dat de score wel wat ruimer had moeten uitvallen. Ook als hijzelf wat meer op scherp had gestaan. "Ik had ook wat kopballen die er helaas niet ingingen. Dat is jammer want wij willen natuurlijk niet alleen winnen, maar ook zoveel mogelijk doelpunten maken."
Achtste overwinning op rijMaar voor de rest was er voldoening over de manier waarop alweer de achtste achtereenvolgende overwinning na de winterstop werd gepakt. En net als vorige week bij NEC, leek ook nu de tegenstander zich al snel neer te leggen bij de suprematie van PSV.
De Jong: "Dat is ook een beetje wat we willen creëren, dat de tegenstanders toch angst hebben om tegen ons te spelen. Dat ze weten dat het een hele moeilijke avond gaat worden. In de eerste seizoenshelft zag je nog weleens dat de tegenstander hoop kreeg, ook al stonden ze achter. Nu zie je dat de hoop wegvloeit."
Waken voor gemakzuchtAl met al is het vertrouwen groot in Eindhoven. Voor Jeffrey Bruma reden om voor gemakzucht te waarschuwen.
"We hebben veel zelfvertrouwen, maar als je te véél zelfvertrouwen hebt kan dat ook tegen je gaan werken. Dus we moeten wel druk op onszelf blijven houden en het moet niet té makkelijk gaan. Als we kampioen willen worden moeten we ons elke wedstrijd die druk opleggen en het maximale van elkaar eisen. Dat gaat nu goed en dat willen we in de Champions League en de reeks wedstrijden die nu nog volgt volhouden."
PSV titelfavoriet, Ajax nog in het spoorInmiddels is PSV voor bijna iedereen dé titelfavoriet in Nederland. De punten worden relatief makkelijk gepakt, terwijl dat bij concurrent Ajax een stuk minder overtuigend gebeurt.
Luuk de Jong: "Ajax pakt de punten nu misschien moeilijker dan wij, maar ze pakken ze wel. Wellicht komen ze daaruit en gaan ze ook nog wel excelleren. Dat weet je allemaal niet. Wij willen dit in ieder geval vasthouden en naar onszelf kijken en het onze komende tegenstanders zo moeilijk mogelijk maken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.