Video

Tilburgse weekendschool bestaat 10 jaar: 'Het heeft me zoveel mogelijkheden geboden'

21 februari 2016 om 14:22
nl
Al tien jaar lang doen ze bij de IMC Weekendschool in Tilburg hard hun best om kinderen te inspireren en ze te helpen bij hun studie- en beroepskeuze. Dat jubileum is zondagmiddag gevierd met allerlei workshops en colleges. Burgemeester Peter Noordanus zorgde voor de officiële opening.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

De kinderen tussen de 10 en 14 jaar die naar de weekendschool gaan komen uit sociaal- economisch zwakkere wijken en krijgen aanvullend onderwijs.
Dus geen lessen Nederlands of Aardrijkskunde, maar gastcolleges van advocaten, journalisten, techneuten en allerlei andere mensen uit verschillende vakgebieden. De Weekendschool kan bestaan door de financiële steun van partners als ASML en Enexis.  
"En zo leer je heel erg veel", zegt de 13-jarige Iman. Ze volgt de weekendschool voor het derde jaar en weet door de lessen ook al welke richting ze op wil met haar studie. "Ik wil de kant van de verpleegkunde en de zorg op, omdat ik tijdens de excursies heb gezien hoe liefdevol mensen daar met elkaar om gaan."
'Je komt erachter wat je leuk vindt'"Het enthousiasme van docenten, gastdocenten en medeleerlingen is ontzettend aanstekelijk", zegt oud leerlingen Guillaume Brooks.
"De weekendschool heeft me zoveel mogelijkheden geboden. Je leert te ondernemen, onderzoeken en om jezelf naar een hoger niveau te tillen. Je komt er op jonge leertijd achter wat je leuk vindt om te doen. Ik doe nu een entertainment opleiding."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.