Willem II stuurt bomvol uitvak niet juichend naar Tilburg: 'We hadden een puntje moeten koesteren'

21 februari 2016 om 18:50 • Aangepast 21 november 2020 om 12:33
nl
Op de valreep schonk Willem II tegenstander FC Utrecht zondag de overwinning. Twee keer slecht verdedigen betekende een nieuwe nederlaag voor de Tilburgers.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

"Een matige pot van ons allemaal, Utrecht verdiende het uiteindelijk wel", zo concludeerde Frank van der Struijk, die ook de hand in eigen boezem stak bij de openingstreffer van Ruud Boymans. Na balverlies op het middenveld kreeg de oud-spits van de Tilburgers te veel ruimte. "Ik moest er korter op zitten", zegt Van der Struijk schuldbewust.
In de tweede helft maakte Bartholomew Ogbeche uit een penalty de gelijkmaker, zijn eerste doelpunt voor Willem II. Daarna werd Willem II net wat te enthousiast. Aanvoerder Jordens Peters: "Als je op 1-1 komt, moet je dat koesteren. We hadden de wedstrijd door moeten maken."
Blessure OgbecheIn plaats daarvan kreeg FC Utrecht weer te veel ruimte, waardoor Ruud Boymans met zijn tweede treffer de matchwinner werd.  "We moeten beseffen dat ieder punt belangrijk is. Uit een counter krijg je hem om de oren. Dat mag niet gebeuren", baalde Van der Struijk.
Behalve de wedstrijd verloor Willem II ook Ogbeche met een blessure. Direct na zijn benutte penalty verliet de Nigeriaan kermend van de pijn het veld, waarbij hij naar zijn schouder greep. De exacte diagnose wordt maandag na een scan bekend.
Vol uitvakEnige lichtpuntje was het bomvolle uitvak in Utrecht. Maar liefst 1200 fans waren afgereisd naar Utrecht. "Fantastisch", besluit Jordens Peters. "De club leeft, wij gaan er alles aan doen om te zorgen dat ze volgend jaar weer naar Utrecht kunnen. Daar gaan we echt hard voor werken, daar geef ik mijn woord op."[Tweet:https://twitter.com/job_dusoleil/status/701398992308068353]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.