Hello, goodbye! Hoeveel inwoners zag jouw gemeente komen en gaan in 2015?

22 februari 2016 om 17:31
nl
Wonen in Brabant wordt steeds populairder. 47 van de 67 gemeenten mochten vorig jaar meer mensen verwelkomen dan uitzwaaien. Uit Eindhoven, Grave en Boxmeer vertrokken veel meer mensen dan er kwamen wonen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
Profielfoto van Brood Danny
Geschreven door
Brood Danny

De toenemende animo voor Brabant komt duidelijk naar voren in de wat kleinere gemeenten. Het merendeel noteerde een mooie plus. Vooral Etten-Leur, Vught en Helmond sprongen eruit.
Weg uit de stadIn lijn met de landelijke trend nam het aantal mensen dat vertrok uit de grotere steden juist weer toe. Zowel Breda, Tilburg als Eindhoven zag vorig jaar meer mensen vertrekken dan arriveren vergeleken met 2014. Eindhoven had 890 vertrekkers meer dan nieuwkomers. Datzelfde geldt voor het kleine Grave en Boxmeer.
Het negatieve saldo in Grave en Boxmeer heeft volgens de gemeenten te maken met het vertrek van opvallend veel asielzoekers. Het zou gaan om mensen die tussen 2013 en 2014 een plekje hadden in het azc van Velp en Overloon en nu hun heil elders hebben gevonden.
[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/56cad2c529917]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.