Omgekocht door Chinees? 120 uur werkstraf voor oud-wethouder Jos de Graaf van Boxmeer

23 februari 2016 om 14:27
nl
De rechtbank van Den Bosch heeft oud-wethouder Jos de Graaf van de gemeente Boxmeer veroordeeld tot 120 uur werkstraf. Hij zou namelijk 3000 euro in een envelop gekregen hebben van een Chinese investeerder.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

Justitie eiste dezelfde straf die de rechter dinsdag oplegde. Het OM vindt de oud-wethouder schuldig aan ambtelijke corruptie.
De Chinese investeerder wilde het Catharinaklooster in Sambeek, dat valt onder de gemeente Boxmeer, kopen. In juni 2013 werd bekend dat de wethouder een half jaar eerder 3000 euro in een envelop had gekregen.
Gaf geld later terugWethouder De Graaf erkende al eerder dat hij de envelop had gekregen. "Eerst deelden de Chinezen cadeautjes uit, maar toen daar ineens een envelop lag, dan schrik je je wel een hoedje", zei De Graaf destijds tijdens de rechtszaak. Hij gaf toe dat hij toen niet meteen achterdochtig werd. "Ik zocht daar niets anders dan vriendschap achter."
De Graaf meldde niet meteen bij de burgemeester dat hij het geld had gekregen. Volgens de Graaf heeft het geld een paar dagen op zijn bureau gelegen voordat hij het teruggaf.
Wethouder stapt opIn 2013 moest de wethouder onder politieke druk uiteindelijk aftreden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.