100 miljoen euro extra voor verkeer en vervoer: Wilhelminakanaal, N69 en N79-Noord

23 februari 2016 om 07:26
nl
Brabant geeft dit jaar ruim 410 miljoen euro uit aan de aanpak van verkeer en vervoer. Dat is ruim honderd miljoen euro meer dan in 2015. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek wil onze provincie het extra geld onder meer besteden aan de knelpunten Wilhelminakanaal, N69 (Eindhoven-Valkenswaard-België) en N279-Noord (Den Bosch-Veghel).
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Landelijk stijgen de uitgaven van ruim 2 miljard euro in 2013 naar bijna 3 miljard dit jaar. Brabant, Friesland, Gelderland en Utrecht zijn samen verantwoordelijk voor meer dan de helft van het totale bedrag.
Minder geld voor welzijnUit de laatste cijfers blijkt dat de twaalf provincies dit jaar in totaal 6,1 miljard euro uitgeven. Dat is bijna een miljard minder dan in 2013. Ze besteden vooral minder aan welzijn. Gemeenten hebben de jeugdzorg overgenomen en het Rijk is verantwoordelijk geworden voor de regionale omroepen. Beiden werden uit dat potje betaald.
ZIE OOK: Verbreding Wilhelminakanaal Tilburg kost mogelijk 20 tot 40 miljoen meer
WaterschappenHet CBS keek ook naar 22 waterschappen. Die geven de komende jaren 5 miljard euro uit. Daarvan is 2 miljard euro bestemd voor waterkeringen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.