Amateurbakkers leveren hun Lekkerste Brabantse Worstenbroodje in bij jury

23 februari 2016 om 11:06 • Aangepast 21 november 2020 om 12:31
nl
Ook dinsdag geurt het heerlijk in de studio van Omroep Brabant in Son tijdens de tweede voorrondedag van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Was het maandag de beurt aan de professionele bakkers, vandaag leveren de amateurkoks hun beste worstenbroodjes in bij de jury.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Erika van Meer uit Breda stond dinsdag extra vroeg op om verse worstenbroodjes te maken voor de wedstrijd. De worstjes worden speciaal voor haar aangeleverd door een slager uit Prinsenbeek.
'Heleboel liefde' Wat er precies in haar baksels zit, geeft Erica niet prijs. "Een heleboel liefde, dat vooral. En verder een beetje van dit, een beetje van dat, een beetje zus en een beetje zo."

Wachten op privacy instellingen...

In totaal bakte de Bredase dertig worstenbroodjes. De vijftien mooiste exemplaren worden in een neutrale, witte doos ingeleverd bij Omroep Brabant in Son, waar de jury de broodjes op diverse onderdelen zal beoordelen. Dinsdagavond hoort Erika of ze in de finale zit.

Wachten op privacy instellingen...

De grote ontknoping is in maart. Omroep Brabant TV zendt de finale uit tijdens een driedelige serie op 5, 12 en 19 maart.
Winnaar vorig jaarBakker Leon van Dongen uit Wagenberg won vorig jaar de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Op vrijwel alle onderdelen haalden zijn broodjes de maximale score.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.