Trainer geschorst en Kozakken Boys beboet voor interviews: 'Beetje flauw van de KNVB'

23 februari 2016 om 13:08
nl
De KNVB heeft Kozakken Boys-trainer Danny Buijs hard aangepakt voor het geven van tv-interviews na afloop van het bekerduel met AZ op 16 december vorig jaar. De voetbalbond heeft Buijs voor drie maanden geschorst en de club uit Werkendam een boete van 1000 euro opgelegd.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Buijs gaf na afloop drie interviews waarin hij door de journalisten werd aangemerkt als trainer. Dat schoot de bond in het verkeerde keelgat omdat Buijs nog niet in het bezit is van het trainersdiploma UEFA A en dus niet naar voren mag treden in de media. Buijs overtrad daarmee het KNVB-reglement, wat hem op een schorsing van drie maanden komt te staan.
Het is niet voor het eerst dat de Topklasser en KNVB in de clinch liggen. De bond knikkerde Kozakken Boys uit het bekertoernooi nadat de club tegen HBS de niet-speelgerechtigde Madjer Lukoki had opgesteld. Kozakken Boys won het hoger beroep en mocht toch in het toernooi blijven om aan te treden tegen AZ (1-3).
‘Vrij overdreven’“We waren al op het ergste voorbereid. Het lijkt wel alsof ze iets gezocht hebben om mee te slaan”, aldus woordvoerder Henk de Goeij. “We hebben een driekoppige trainersstaf en die staan allemaal de media te woord. De KNVB fixeert zich op die drie interviews en dat vinden wij vrij overdreven en een beetje flauw. Immers: Hoofdcoach Arie Schep heeft wel dat juiste papiertje en bovendien: wie schaad je ermee?”, aldus De Goeij.
De schorsing houdt in dat Buijs zich op wedstrijddagen niet in de kleedkamer mag komen. Ook mag voor voor en na de wedstrijd geen contact hebben met de spelers. Kozakken Boys heeft al aangegeven in beroep te gaan tegen de uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.