Stukjes hard plastic in Mars en Snickers, miljoenen repen teruggehaald uit 55 landen

23 februari 2016 om 16:29 • Aangepast 21 november 2020 om 12:30
nl
In chocoladerepen van Mars die in de supermarkt liggen, kunnen stukjes plastic zitten. Mars Nederland met het hoofdkantoor en fabriek in Veghel haalt daarom vier miljoen repen uit de supermarkten en snoepautomaten in heel Nederland. Daarnaast worden er nog miljoenen repen teruggehaald uit 54 landen.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Het gaat om repen Mars, Snickers, Milky Way Mini, Celebrations en Mini Mix die in de fabriek in Veghel zijn gemaakt. In een reep in Duitsland zijn stukjes plastic gevonden. Dat plastic komt van een kap van een machine en is door onbekende oorzaak in de machine vermalen.
Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zouden de harde stukken plastic tot verstikking kunnen leiden.

Wachten op privacy instellingen...

Miljoenen repen teruggehaaldIn Duitsland worden miljoenen repen uit de handel gehaald. Het is nog niet duidelijk hoeveel producten uit de Nederlandse schappen worden gehaald. In totaal worden in 55 landen repen teruggeroepen.
Het gaat om producten met een houdbaarheidsdatum tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017. Mensen die één van de producten in huis hebben, kunnen die voor eind maart kosteloos terugsturen naar Mars.
Waarschuwing in landelijke krantHet bedrijf heeft samen met de NVWA besloten tot de massale terugroepactie. Mars Nederland plaatst ook een grote advertentie in een landelijke krant met de waarschuwing.
Mars Nederland laat weten het ongemak voor de consumenten te betreuren. Het bedrijf biedt haar oprechte excuses daarvoor aan.
Het is de eerste keer dat Mars in Nederland een product uit eigen fabriek terughaalt. Op de website van Mars Nederland zou meer informatie staan over de terugroepactie maar de website is al de hele dag niet bereikbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.