Video

'Mijn 94-jarige vader moest gedwongen verhuizen en nu wordt zijn oude flat antikraak verhuurd'

23 februari 2016 om 15:29
nl
De dochter van de 94-jarige Marijn Withagen was stomverbaasd toen ze maandag op Facebook las dat de oude flat van haar vader in de verhuur gaat als antikraakwoning. De hoogbejaarde man woonde al jarenlang met veel plezier op de achtste verdieping van de Scheldeflat in Bergen op Zoom, totdat hij vorig jaar gedwongen moest verhuizen.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

"Had hem daar nog even laten wonen denk ik dan. Dan was hij veel gelukkiger geweest. Wellicht was hij in zijn kistje naar buiten gekomen en was een verhuizing hem op zijn oude dag bespaard gebleven", zo zegt dochter Elseline.
'Hij vindt het vreselijk'Maar hij moest eruit, want de flat voldeed niet meer en staat op nominatie voor sloop. Withagen kwam in de buurt in een flat op één hoog terecht en hij vond en vindt het er nog steeds vreselijk. Waar hij eerst een prachtig uitzicht had op de wijk Zeekant, kijkt hij nu op een grauwe parkeerplaats. "Hij zag eerst de zonsondergang met op de achtergrond de wijk waar hij jarenlang met zijn gezin woonde en nu kijkt hij tegen rokende auto's aan."
Als stunt heeft Elseline nu bedacht om haar vader als potentiële nieuwe huurder in te schrijven. "Binnenkort zijn er kijkdagen in zijn oude flat. Ik ben wel benieuwd hoe ze reageren als ik met de 94-jarige voormalige bewoner op de stoep sta." Elseline wil vooral een punt maken. Ze vindt het jammer dat de menselijke maat een beetje weg lijkt.
'Hij zegt nooit meer dat het goed gaat'"Als ik nu aan mijn vader vraag hoe het gaat zegt hij nooit meer 'goed', nooit. Hij mompelt dan iets als 'tamelijk'", de levenslust bij haar vader lijkt weg door de verhuizing. "Hij zit nu tussen demente bejaarden, terwijl mijn vader nog steeds heel goed is. Wij kunnen niet van hem winnen als we een potje rikken. Hij vindt het allemaal zo erg. Terwijl hij het in zijn oude flat zo goed had met de mensen daar."
Ze gelooft niet dat haar vader de sleutel van zijn flat uiteindelijk terug zal nemen als haar stunt goed uitpakt. "Dan moet hij nog een keer verhuizen. Ik denk niet dat hij dat nog doet. Het is toch iets heel heftigs op je oude dag."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.