Grote controle op camping Linberg Molenschot, politie wil meer weten over moord op Hugo van Houten

24 februari 2016 om 11:43 • Aangepast 21 november 2020 om 12:30
nl
De gemeente Gilze en Rijen heeft woensdagochtend een grote actie op camping Linberg in Molenschot gehouden. De gemeente controleerde of de bewoners van de camping ook daadwerkelijk staan ingeschreven op het park. Verder werd ook de brandveiligheid van de caravans gecheckt. Naast de controles werd er ook gevraagd naar meer informatie in de moordzaak op Hugo van Houten.
Profielfoto van Vaessen Emile
Geschreven door
Vaessen Emile
Wachten op privacy instellingen...

Hugo van Houten werd in augustus vorig jaar dood gevonden in de Broekstraat in Molenschot. In de brief die de gemeente nu verspreidt roept de politie de bewoners van camping Linberg op informatie met hen te delen.
Weinig medewerking van bewonersUit de brief blijkt dat het rechercheteam, dat de moord op Hugo van Houten onderzoekt, weinig medewerking heeft ondervonden op het park. “Dit terwijl uit onderzoek blijkt dat er bewoners en gebruikers zijn die meer weten over de mogelijke achtergronden van de schietpartij.”
“U kunt de politie mogelijk meer informatie geven over het slachtoffer en vragen beantwoorden over waar hij mee bezig was en wie mogelijk betrokken zijn bij zijn dood", zo staat er letterlijk in de brief.
Bewoners met onduidelijke inkomsten en een riante levensstijlIn de brief staat verder dat het opvalt dat meerdere bewoners proberen onzichtbaar te blijven voor de overheid. “Ook valt het op dat er mensen op de camping verblijven die actief zijn op het gebied van soft- en / of synthetische drugs of waarvan vaststaat dat zij daar in het verleden betrokkenheid bij hebben gehad."
"Onder u zijn ook enkele zogenaamde windhappers; mensen met onduidelijke inkomsten, die er een riante levensstijl op na houden, veel contante betalingen doen, maar geen belasting betalen”, zo valt er te lezen in de brief die deur aan deur wordt afgegeven.
Hugo van Houten lid van No SurrenderVoor de moord op Hugo van Houten is er nog altijd geen verdachte aangehouden. Eerder gaf de politie al aan dat het een complexe zaak was, waarbij een afrekening in het criminele circuit niet werd uitgesloten. "We verwachten niet dat er nu heel snel een doorbraak zal komen", liet een woordvoerder eerder weten.
Van Houten zou tot kort voor zijn dood lid zijn geweest van motorclub No Surrender. Meerdere bronnen beweren dat. Hij verbleef ook regelmatig op de camping in Molenschot. Zijn vriendin, die destijds in verwachting was van een kindje van Hugo, had daar een huisje.
De gemeente laat weten redelijk wat 'uitzoekwerk' te hebben na de controles. "We kunnen wel zeggen dat de paden op het park iets opgeruimder zouden kunnen zijn om de brandweer meer ruimte te geven mocht dat nodig zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.