Video

Atlético-coach Diego Simeone verwacht 'intense strijd' tegen PSV

23 februari 2016 om 22:27
nl
Trainer Diego Simeone van Atlético Madrid verwacht woensdagavond in de achtste finale van de Champions League vooral veel van de snelle aanval van tegenstander PSV. De Argentijnse oud-international noemde de ploeg dinsdag een heel sterke tegenstander.
Profielfoto van van der Zon Job
Geschreven door
van der Zon Job

"PSV is een goed en moedig team. Ze kunnen een tegenstander pijn doen. Ze zijn als groep sterk en kunnen op verschillende manieren scoren'', aldus Simeone op de persconferentie over het duel. "Het gaat een intense wedstrijd worden met veel snelheid. Ons doel is om die te controleren en de controle over de wedstrijd te hebben", kondigde Simeone aan.
Fernandez vraagtekenEen vraagteken bij Atlético is nog de beschikbaarheid van middenvelder Augusto Fernandez, die een knieblessure heeft gehad maar wel mee naar Eindhoven is gekomen. Simeone kon dinsdagavond nog niet zeggen of de Argentijn ook gaat spelen.
Atlético krijgt bijzonder weinig treffers tegen, maar heeft zelf ook moeite de goal te vinden. De Franse aanvaller Antoine Griezmann wist de laatste vijf competitieduels niet te scoren. "Het ontbreekt aan doelpunten", erkende hij. "Het is lastig. Een aanvaller leeft van goals maar ook zonder kan ik belangrijk zijn en ik geloof dat de doelpunten vanzelf weer komen."
'Alleen morgen telt'  Atlético is in de Spaanse competitie op flinke achterstand gezet door koploper FC Barcelona en vecht komende zaterdag met stadgenoot Real Madrid in een onderling duel om de tweede plaats. Toch leeft de derby nog niet, zei Griezmann. "De achtste finale van de Champions League is een superwedstrijd. Het enige dat telt is morgen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.