PSV houdt Atlético Madrid met tien man op 0-0 in achtste finale Champions League

24 februari 2016 om 23:38 • Aangepast 21 november 2020 om 12:29
PSV heeft woensdagavond het eerste duel met Atlético Madrid in de achtste finale van de Champions League gelijkgespeeld. De Eindhovenaren hadden het zwaar tegen de Spaanse topploeg, maar bleven voor eigen publiek overeind: 0-0.
Profielfoto van Bert van Doorn

Atlético slaagde er niet in om te scoren, zelfs niet toen PSV twintig minuten voor het einde met een man minder verder moest door de tweede gele kaart voor Gastón Pereiro.
ZIE OOK: PSV-doelman Jeroen Zoet hield de nul tegen Atlético Madrid: 'Toen het moest stond ik er'
Het gelijkspel biedt beide teams perspectieven om over drie weken de laatste acht te bereiken in het uiterst lucratieve toernooi. De return in Madrid is op 15 maart.

ZIE OOK: PSV'er Marco van Ginkel tevreden met gelijkspel tegen Atlético Madrid: 'Het is maar zo'
Aanvoerder Luuk de Jong gemistTegen de minst gepasseerde verdediging van Europa was de belangrijkste opgave voor PSV-trainer Phillip Cocu een oplossing te vinden voor de schorsing van zijn topscorer Luuk de Jong. Cocu koos niet voor reservespits Jürgen Locadia maar verraste met zijn keuze voor Pereiro, die een vrije rol kreeg. Locadia moest het weer doen met een rol als linksbuiten.

En hoewel vooraf rekening werd gehouden met twee afwachtende ploegen die vooral geen tegentreffer wilden incasseren, ontwikkelde de wedstrijd zich snel tot een zinderend spektakelstuk. PSV werd verrast door het offensieve begin van de Spaanse tegenstander.
ZIE OOK: PSV'er Pröpper ruikt kansen in Madrid: 'Zelfs met tien man kwamen we niet in de problemen'
Al na vier minuten ging de Argentijnse aanvaller Luciano Vietto na een lange pass alleen op weg naar doelman Jeroen Zoet. De keeper werd geklopt maar PSV-verdediger Jeffrey Bruma kon een snelle achterstand voorkomen door de bal van de doellijn te halen.
Grote kansen voor AtléticoAtlético kreeg voor rust nog twee gigantische kansen. Koke probeerde Zoet te verrassen met een lob maar dat mislukte en Antoine Griezmann mocht alleen op de doelman af maar die wist knap te redden.

PSV was evenmin bang, maar worstelde tegen de sterke Spaanse achterhoede. Davy Pröpper kreeg de eerste kans na een half uur maar schoot tegen doelman Jan Oblak. Uit twee rebounds wisten Jürgen Locadia en debutant Jetro Willems niet te scoren.
ZIE OOK: Eindhoven loopt vol, PSV maakt zich op voor wedstrijd van het jaar tegen Atlético Madrid
Ook na rust was het overwicht voor de bezoekers en moest de PSV-verdediging met veel hulp van de Mexiaanse spelmaker Andrés Guardado vol aan de bak. Cocu probeerde halverwege de tweede helft te consolideren en schoot de wankelende defensie te hulp met een extra verdediger.
Rode kaart PereiroVleugelaanvaller Luciano Narsingh werd vervangen door Nicolas Isimat. Nadat Pereiro zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten was er van de offensieve ambities helemaal niets meer over.

Gastón Pereiro doet over drie weken dus niet mee als PSV in Madrid tegen Atlético de return speelt in de achtste finale van de Champions League. In Spanje mag De Jong wel weer meespelen.

Eindelijk weer achtste finale Champions LeagueEr werd al weken naar toegeleefd: de wedstrijd tussen PSV en Atlético Madrid. Voor het eerst in negen jaar speelden de Eindhovenaren in de achtste finales van de Champions League.
ZIE OOK: PSV-Atlético waar mediaspektakel: 'Prachtig affiche, iedereen is ermee bezig'
PSV plaatste zich begin december voor de knock-outfase door als tweede te eindigen in de zware poule met VfL Wolfsburg, Manchester United en CSKA Moskou.
LiveblogOmroep Brabant hield een liveblog bij van de wedstrijd, deze kan je hier in een groot scherm teruglezen.