Cosmetische kliniek Clinic63 onder verscherpt toezicht: 'onvoldoende kennis en kunde'

24 februari 2016 om 09:39
nl
Clinic63 met vestigingen voor cosmetische behandelingen in onder meer Den Bosch en Eindhoven is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onder verscherpt toezicht gesteld. Het verscherpt toezicht geldt sinds december vorig jaar voor een periode van een halfjaar. Dit heeft de inspectie bekendgemaakt.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De medisch-cosmetische kliniek heeft in totaal negen vestigingen in Nederland. De inspectie bezocht vorig jaar zes vestigingen, waaronder die in Den Bosch. Uit de bezoeken is volgens de inspectie gebleken dat Clinic63 niet voldoet aan de vereiste normen. Onder meer de ‘infectiepreventie’ en de ‘medicatieveiligheid’ zijn volgens de Inspectie niet op orde.
Volgens de inspectie zijn de inzet en goede wil binnen Clinic63 ‘duidelijk aanwezig’. “Maar het ontbreekt aan voldoende inhoudelijke, organisatorische en bestuurlijke kennis en kunde”, zo blijkt uit een brief van de IGZ aan de eigenaar van Clinic63 in Amsterdam.
'Verbeteringen doorgevoerd'In de zes maanden dat het verscherpt toezicht geldt, moet de instelling de inspectie maandelijks laten zien dat verbeteringen zijn doorgevoerd. Uit de eerste zogenoemde voortgangsrapportage blijkt volgens de inspectie dat direct is begonnen met het doorvoeren van verbeteringen.
In de zes maanden zullen inspecteurs zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken brengen aan vestigingen van Clinic63. Na deze zes maanden valt de beslissing of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.