'Bewoners van tientallen panden waarop beslag is gelegd, niet meteen op straat'

24 februari 2016 om 11:01
nl
De beslaglegging op panden van een vermeende witwasser uit Eindhoven, lijkt geen directe gevolgen te hebben voor de bewoners. Volgens de gemeente Eindhoven komen zij niet meteen op straat te staan. Ook justitie bevestigt dat de bewoners van de panden waar beslag op is gelegd daar gewoon kunnen blijven wonen.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Voor de eigenaar betekent de beslaglegging dat hij de panden niet kan verkopen. Dinsdag werd bekend dat er beslag is gelegd op 69 panden van deze man, een 42-jarige Eindhovenaar. Hij wordt verdacht van het witwassen van geld dat hij mogelijk heeft verdiend met criminele activiteiten.
Bekend als huisjesmelkerOnderdeel van de actie was ook een groots opgezette inval in een villa aan de Vogelkerslaan in Eindhoven. Bij de gemeente staat de man die eigenaar is van dit huis al jaren bekend als huisjesmelker. Met zijn zakenpartner verhuurt hij al geruime tijd ruimtes van een groot aantal panden.
Bij controles van de gemeente zijn reeds veel misstanden aangetroffen. Hiervoor lopen verscheidene procedures en zijn ook dwangsommen opgelegd.
Integrale aanpakDe controles maken deel uit van een integrale aanpak van de ondermijnende criminaliteit. Hierbij blijkt dat er personen zijn die hun geld witwassen en zo een economische machtspositie in de bovenwereld verwerven, aldus de gemeente.
Justitie laat weten dat de resultaten van de actie van dinsdag de komende tijd verder worden onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.