Video

'We zijn enorm zenuwachtig', Eindhoven loopt warm voor Champions League-duel PSV-Atlético Madrid

24 februari 2016 om 18:07 • Aangepast 21 november 2020 om 12:29
nl
Een goed begin is het halve werk. Die wijsheid geldt voor PSV wel heel nadrukkelijk voor de eerste wedstrijd tegen Atlético Madrid. In een tweeluik wordt bepaald welke ploeg zich plaatst voor de kwartfinale.
Profielfoto van Koen Wijn, Bart Elzendoorn
Geschreven door
Koen Wijn, Bart Elzendoorn

De stad loopt al warm voor de eerste wedstrijd woensdagavond. Vooral rondom het stadion is de dag net wat specialer dan anderen. Bij de ticketafdeling is het drukker, in de fanshop zijn shirts niet meer aan te slepen en ook de clubmedia draaien overuren.
Drie mannen uit Polen zijn in Eindhoven om Atlético te steunen. Een kaartje hebben de mannen niet, maar ze hopen die via een omweg nog te bemachtigen. Maar ook de échte Spaanse fans zijn al vroeg rondom het stadion te vinden.

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: Champions League-kraker PSV - Atlético Madrid bij Omroep Brabant: vanaf 20.30 uur liveblog
Dat PSV het niet gemakkelijk gaat krijgen, is duidelijk. Afgelopen weekend achtten kenners Paul Post en Rik Elfrink de kans dat de Eindhovenaren doorgaan zo'n tien procent. Het duel zorgt hoe dan ook voor een waar mediaspektakel.

Wachten op privacy instellingen...

Voorbereiding PSVTeammanager Mart van den Heuvel maakte het circus van de Champions League al regelmatig mee. Om halfelf was hij bij de bijeenkomst van de UEFA, waarin de kleding wordt besproken en waar een kennismaking plaatsvindt met de arbitrage. De PSV-selectie vertrok om twaalf uur naar Landgoed de Rosep in Oisterwijk.

Wachten op privacy instellingen...

"Daar eten en rusten de jongens en daar wordt de teambespreking gehouden. Na het avondeten vertrekt de bus naar het stadion", vertelt Van den Heuvel. En hoe zit het met de spanning? "Je merkt aan de jongens dat het een bijzondere wedstrijd is. Er zit meer druk op dan normaal. Het is voor de spelers ook een wedstrijd om zich te laten zien in Europa."
Juist daar is een rol voor de teammanager weggelegd. "Vlak voor de wedstrijd praat ik in de kleedkamer met de jongens. Om ze gerust te stellen. Ik vertel ze dat ze gewoon moeten doen waar ze goed in zijn." Van den Heuvel is vol vertrouwen voor de confrontatie. Hij voorspelt een 1-0 overwinning voor PSV.

Wachten op privacy instellingen...

PSV Fans UnitedFrits Bovers, voorzitter van PSV Fans United, was al vroeg bij het stadion om zijn kraampje op te bouwen. Hij vertrouwt op een goed resultaat. "De spanning was er zodra ik opstond. Het gaat er de hele dag al over op televisie en de radio."
Bovers denkt dat PSV met een minimaal verschil wint. "Atlético scoort weinig, maar krijgt ook weinig doelpunten tegen. Daarom denk ik dat PSV met 1-0 wint."
ZIE OOK: Voorspellingen PSV - Atlético Madrid: dit denken ze in Eindhoven
BinnenstadEindhoven zal woensdagmiddag- en avond weer vol staan met supporters van de thuisclub, maar ook zeer zeker vanuit Madrid. Ook daar gaan we uiteraard even kijken. Volg de hele dag de radio-uitzendingen en bekijk het laatste nieuws op onze website.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.