Grote actie bij bedrijfspanden aan Wielstraat in Veen

24 februari 2016 om 14:02
nl
Politie, Belastingdienst en Arbeidsinspectie hebben een aantal panden aan de Wielstraat in Veen gecontroleerd. Dit was in het kader van een grote handhavingsactie die op meerdere plaatsen in Brabant werd gehouden.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Woensdagochtend werden elf panden onderzocht. Volgens de gemeente Aalburg, waar Veen onder valt, zijn daarbij ‘geen drugsrelateerde zaken aan het licht gekomen’. De overtredingen bleven beperkt tot illegale bewoning en illegale bouwwerken.
DrugslabsEind vorig jaar werden in de Wielstraat twee drugslabs ontdekt. Burgemeester Fons Naterop liet woensdag op het perceel van huisnummer 61 enkele gebouwen en een deel van het terrein voor een halfjaar afsluiten. Op dat adres werd in oktober 2015 een xtc-lab gevonden.
Ook voor het perceel Wielstraat 13, waar in november 2015 een xtc-lab werd ontdekt, is een procedure voor sluiting in gang gezet.
Het is de eerste keer dat in het kader van harddrugs panden in Aalburg gesloten worden.
HennepplantagesIn het kader van softdrugs zijn in Aalburg tot nu toe drie bedrijfspanden gesloten en hebben bewoners van zeven woningen een officiële waarschuwing gekregen. Bij alle tien de panden was er sprake van een hennepplantage.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.