Verrassende conclusie onderzoek dood Danny de Deugd: ‘Waarschijnlijk omgekomen bij scooterongeluk'

24 februari 2016 om 20:20
nl
Justitie en politie gaan er vanuit dat de 26-jarige drugscrimineel Danny de Deugd uit Etten-Leur begin juli is overleden door een ongeluk met zijn scooter. Hoe hij om het leven kwam, was voor het onderzoeksteam lange tijd een raadsel. Rechercheurs hebben andere scenario's onderzocht, maar denken dat een ongeluk waarbij niemand anders betrokken was 'het meest waarschijnlijk' is. Er zou dus geen sprake zijn van een misdrijf.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Lichaamsdelen van Danny werden op 12 december gevonden in een sloot langs de Zevenbergseweg in Etten-Leur nadat daar gemaaid en gebaggerd was. Uit DNA-onderzoek kwam naar voren dat het om Danny ging, een bekende van de politie.
Zwarte scooterOp 5 juli vorig jaar werd een zwaar beschadigde zwarte scooter aan de Zevenbergseweg in Etten-Leur gevonden. Deze werd vernietigd omdat de eigenaar niet meer achterhaald kon worden. Waarschijnlijk was deze scooter van Danny; een getuige verklaarde dat hij de man eind juni op zo'n scooter had zien rijden.
Onderzoekers van het NFI hebben geen aanwijzingen kunnen vinden op het lichaam van Danny die wijzen op een aanrijding door een auto, maar dit kan niet uitgesloten worden. “Het is vreselijk dat we nu in het ongewisse blijven. Hoe moeilijk ook: we moeten proberen het een plek te geven”, zegt een familielid.
ZIE OOK: Danny de Deugd mogelijk begin juli overleden: ‘Ik rook een sterke kadaverlucht’
Vrijlating uit PINa zijn ontslag uit de penitentiaire inrichting Dordtse Poorten in Dordrecht op 19 juni vorig jaar, was het onduidelijk waar hij verbleef. Hij werd niet als vermist opgegeven, omdat zijn familieleden en vrienden in de veronderstelling waren dat hij nog in de cel zat.
Volgens de officier van justitie en de betrokken rechercheurs zijn er geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf. Dat kunnen de nabestaanden zich moeilijk voorstellen. Volgens hen was Danny actief in het drugscircuit en had hij diverse criminelen achter zich aan.
ZIE OOK: 'We dachten dat hij in de cel zat', familie had niet in de gaten dat Danny de Deugd spoorloos was
'Nabestaanden waren blij met onze inzet'In een eerste reactie aan Omroep Brabant gaven de nabestaanden aan zich niet neer te leggen bij de bevindingen. Ze houden de optie nog altijd open dat hij door iemand om het leven is gebracht.
De politie is verrast door de reactie van de familie. "Ze hebben juist aangegeven zeer blij te zijn met de inzet van de politie en waren erg dankbaar hoe zorgvuldig wij met het onderzoek zijn omgegaan. Ze stonden versteld hoeveel werk er in deze zaak is gestopt", licht een woordvoerder toe.
Danny was een bekend figuur in de omgeving van Breda en het naburige Etten-Leur. Niet alleen omdat hij in Breda in de horeca en op de kermis actief was, maar ook omdat hij vaak in aanraking kwam met de politie.[YouTube:body:https://youtu.be/hv6f1fLYcIA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.